Death to The Machine

Elektronisk/impro +
Orkester
Vokal
fredag, 8. september
Mennesket mot maskinen: norsk artcore, radikal persisk elektronikk og korps for fullt volum

Death to The Machine
Sentralen
8/9, kl. 21

Bill.: 350/250
NB: Hvis du har billett til både Death to the Machine 8/9 OG Supersilent 9/9 får du fri entré på Dwarfs of East Agouza (7/9)

Sote med Tarik Barri, Behrouz Pashaei & Arash Bolouri: Sacred Horror In Design
Sentralen/Marmorsalen, kl. 21

Torgny med Willibald Storn (WP) 
Sentralen/Gymsalen, kl. 22
(NB: Begrenset kapasitet, for å være sikret plass må man komme tidlig!)

Stian Westerhus + Forsvarets Stabsmusikkorps Tod den maschinen (WP) 
Dirigent: Rolf Gupta
Sentralen/Marmorsalen, kl. 23

Sacred Horror in Design er et nytt audiovisuelt prosjekt som gir et sjeldent glimt inn i Irans underverden av elektronisk kunst. Den digitale musikeren Ata Ebtekar aka Sote (som har utgitt musikk på blant annet Warp, Sub Rosa, Opal Tapes og Digitalis) samarbeider med den berømte audiovisuelle komponisten Tarik Barri (Monolake, Thom Yorke, Nicolas Jaar) og utøverne Arash Bolouri (santoor) og Behrouz Pashaei (setar) på et prosjekt der elektronikk fusjoneres med tradisjonelle akustiske instrumenter i en «persisk technoapokalypse»: et magisk miljø av teksturer og klangfarger.

Den tidligere hardcorevokalisten Torgny Amdam har markert seg som soloartist med elektronisk, rytmisk og vokalbasert musikk som skifter raskt mellom aggresjon og melodiøsitet. Han har sluppet to album og komponert lydspor til filmer, inkludert Oslo, 31. august. I år ruller Torgny ut sitt nye prosjekt – Cut & Run – med et nytt album samt videoer og performancer. På Ultima blir Torgny ledsaget av den kontroversielle kunstnerlegenden Willibald Storn, som nå er i åttiårene, samt vokalisten Maria Due og Eivind Henjum aka Sprutbass. Han opererer i gråsonen mellom dekonstruert rockekonsert, performancekunst, vokal og dans, med referanser til konsumisme, seksualitet, drømmer og fremtid.  

Tod den maschinen er et sammenstøt mellom Forsvarets Stabsmusikkorps og gitarinnovatør Stian Westerhus som gjenspeiler den økende kampen mellom menneskelig bevissthet og kunstig intelligens. Vi lever i en tid preget av maskinlæring, algoritmer og atferdsanalyse. Intelligensen har blitt mindre kunstig, og datakretser definerer rammene for menneskets individualitet. Maskiner er programmert til å lære på omtrent samme måte som mennesker, og vi opplever en ny bevissthet som utvikler seg stadig raskere. I dette stykket eksploderer konflikten mellom automatisering og menneskelig vilje – og mellom et tradisjonelt korps og nyskapende komposisjoner – i 45 minutter med ren energi. 
Konserten på Ultima er en urfremføring i samarbeid med South Netherlands Philharmonic.

Death to The Machine

Sentralen 21:00

Billett 350/250,-