Ensemble neoN & Jan St. Werner (WP)

Elektronisk/impro +
Kammer
lørdag, 15. september

Ensemble neoN & Jan St. Werner
feat. Dynamische Akustische Forschung
Periodic Composite Waveform Environment (WP)
Henie Onstad Kunstsenter
Lørdag 15/9, fra 11 – 17 (konsertstart TBA)
Bill.: 250/150
Fremføres også 16/9

Den eksperimentelle elektroniske komponisten Jan St. Werner (Mouse On Mars, Lithops, Microstoria) og duoen Ensemble neoN samarbeider om en ukonvensjonell fremføring som omfatter nykomposisjon, improvisasjon, romlige arrangementer og intervensjonerfra Werners studenter i dynamisk akustisk forskning, et fag han underviser i ved kunstakademiet i Nürnberg. Ensemble neoN skal ha kunstneropphold på Henie Onstad Kunstsenteri to dager, der de skal skape rom for å prøve ut et vell av ulike lydkilder. Dynamisk akustisk forskning er en radikal innfallsvinkel til utforsking av samtidsmusikk fra etterkrigstiden, psykoakustikk og uvanlige måter å fange og produsere lyd og musikk på. Periodic Composite Waveform Environmentutforsker lyd som ustabil kunstform og presser utøverne til grensen for hva de kan prestere.

Jan St. Werner holder til i Berlin og er best kjent som halvparten av den tyske elektroniske duoen Mouse On Mars, som spiller på Ultima 14. september. Han har også soloprosjektet Lithops og duoen Microstoria (sammen med Markus Popp fra Oval), og han har laget filmmusikk til kunstneren Rosa Barba. Werner var kunstnerisk leder for STEIM I Nederland (2004–2006) og har komponert for Musikfabrik, Kaleidoskop og Chicago Symphony Orchestra.

Ensemble neoN er en norsk samtidsmusikkgruppe som jobber innenfor ulike kunstformer og samarbeider med videokunstnere og musikere som Susanna, Terre Thaemlitz og Jan Martin Smørdal. I 2017 ble neoN tildelt prisen «Årets utøver» fra Komponistforeningen.

I samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter.

(Foto: Mizuki Kin)

Ensemble neoN & Jan St. Werner (WP)

Henie Onstad Kunstsenter 11:00

Billett 250/150,-