Maja S. K. Ratkje: Revelations (This Early Song)

Kammer
Vokal
lørdag, 9. september
Åpenbaringens kraft

Maja S. K. Ratkje: Revelations (This Early Song) (WP)
Kulturkirken Jakob
9/9, kl. 19
Bill.: 250/150

Ny konsertforestilling av Maja S. K. Ratkje på Ultima

I vanskelige tider med økende politisk uro, når både mennesket og naturen er hardt prøvet, blir trangen til å speide etter tegn på håp sterkt. Et nytt verk, som har premiere på Ultimafestivalen 2017, viser oss hva som ligger forankret i menneskets ur-kultur.

I Revelations (This Early Song) søker den norske komponisten Maja S. K. Ratkje og forfatteren Aasne Linnestå etter essensen i tilværelsen og øyeblikkets flyktighet og skjønnhet. De undersøker også hvordan språket former hvem vi er.

Verket er bygget opp rundt 23 «ultra-konserverte» ord som har felles røtter på det eurasiske kontinentet, og viser forbindelser til hele 15 000 år tilbake i tid. Revelations er et møte med ord som har blitt bevart over store spenn i tid og geografi.

Hovedsolist er mezzosopranen Marianne Beate Kielland, som ledsages av musikerne i Engegårdkvartetten. Teksten hun skal fremføre er basert på noen av de eldste og mest grunnleggende ordene på alle verdens språk – ord som uttrykker det dypeste og viktigste fundamentet i den menneskelige natur. Som Aasne Linnestå uttrykker det: «Finne, samle, forbinde, knytte sammen. Og så: slynge det ut i verket.»

Maja S. K. Ratkje – musikk 
Aasne Linnestå – tekst
Marianne Beate Kielland – solist
Engegårdkvartetten:
Arvid Engegård – fiolin
Alex Robson – fiolin
Juliet Jopling – bratsj
Jan Clemens Carlsen – cello
Ingrid Skanke Høsøien – lysdesign

Støttet av Det norske komponistfond.

 

Maja S. K. Ratkje: Revelations (This Early Song)

Kulturkirken Jakob 19:00

Billett 250/150,-