Ultima 2021

Velkommen til oss

Siden pandemien snudde verden på hodet i mars 2020 har vi, som alle kulturaktører og arrangører, måttet tenke helt nytt om festival. Men det blir Ultimafestival i år igjen! Hold av datoene 15. – 25. september.

Ultimafestivalen arrangeres fysisk i Oslo fra 15. – 25. september.
Programmet er fylt med mer enn 40 live konserter, forestillinger, utstillinger, filmer, urpremierer og samtaler på over 20 arenaer i Oslo.

Siden pandemien snudde verden på hodet i mars 2020 har vi, som alle kulturaktører og arrangører, måttet tenke helt nytt om festival. Vi har planlagt, forkastet, omorganisert, fornyet og justert festivalprogrammet ettersom situasjonen har utviklet seg, med alt det innebærer av uforutsigbarhet, restriksjoner og gjeldende råd og regler.

Fjorårets Ultima viste med all tydelighet viktigheten av festival som fysisk og sosial plattform for artister, publikum og musikkbransje. Det er fremdeles underlige tider der det å planlegge og få gjennomført Nordens største samtidsmusikkfestival fortsatt byr på mange utfordringer.

I 2021 har vi har i likhet med i 2020 planlagt for et mest mulig fysisk program bestående av norske og noen internasjonale prosjekter.
Som lar seg gjennomføre takket være enorm velvilje og fleksibilitet fra en stor mengde samarbeidspartnere, medvirkende, arenaer, institusjoner og medarbeidere.
Vi takker for viljen og ønsket om å arbeide målrettet og løsningsorientert for å finne måter å tilpasse, endre og tilrettelegge for en best mulig Ultimafestival også i år.

Programmet slippes i sin helhet i august, med enkelte smakebiter og drypp i forkant.
Så det er bare å følge med fremover. Vi gleder oss veldig til å se dere!

 Foto: Signe Fuglesteg Luksengard / Ultima 2020