Christina Kubisch: electricalwalks.org

Den første digitale versjonen av Electrical Walks

Christina Kubisch: electricalwalks.org 

Christina Kubisch har siden 1970-tallet etablert seg som en av Europas ledende lydkunstnere. I sine verk skanner den tyske kunstneren det elektromagnetiske frekvensområdet for å avsløre skjulte teknologiske mønstre, dataflyt, og sivilisasjonens hemmelige rytmer. I et av hennes mest sentrale verk, den pågående serien Electrical Walks, inviteres publikum til en vandring i byens gater, iført spesiallagde hodetelefoner konstruert for å oppleve byens hemmelige elektromagnetiske felter.

I tillegg til Oslo-versjonen av Electrical Walks, inkluderer Ultimas bestilling den aller første digitale versjonen av electricalwalks.org. Via den nye nettsiden inviteres tilskueren på en audiovisuell tur med et online kart over Oslos elektromagnetiske underverden som guider tilskueren gjennom en rekke audiovisuelle panoramaer fra Oslo. Siden inneholder også en katalog over lyder, videoer og bilder fra de over 75 tidligere vandringene hun har organisert over hele verden.

Sammenlign lyder fra lignende steder i forskjellige storbyer som Bangkok og Berlin, og oppdag lydmønstre fra forskjellige globale «hotspots». Siden vil fortsette å vokse i takt med verket.

Christina Kubisch                  Elektromagnetiske opptak, lyder og foto
Frank Paul                             Panoramaer til Virtual Walks Oslo og video
A & B ants and butterflies     Webdesign
Produsert av                          Ultima Oslo Contemporary Music Festival

www.electricalwalks.org

Electricalwalks.org og bestillingsverket Virtual Walks Oslo er støttet av Goethe-Institut og Kulturrådet.