Velkommen til Ultima 2020!

Velkommen til Ultimafestivalen 2020!

Vi er glade for å kunne ønske velkommen til den 30. utgave av Ultimafestivalen!

Fra 10.-19. september byr vi på mer enn 40 konserter, forestillinger, utstillinger, filmer og samtaler, med mange urpremierer på 20 forskjellige arenaer i Oslo. I tillegg lanserer vi en podkastserie med artistportretter og samtaler i forkant av, under og etter festivalen.

Siden korona-epidemien lukket ned samfunnet i mars har vi fortløpende justert festivalens programinnhold med hensyn til situasjonen og hvordan den har utviklet seg.  
Noen arrangementer har blitt utsatt ti neste år, andre er tilpasset/justert etter forholdene. I planleggingen har vi hatt fokus på å kunne tilby et mest mulig fysisk program, i tillegg til å ha sett på digitale muligheter.

Årets program består primært av den norske samtidsmusikkscenens nyeste kreasjoner, med enkelte internasjonale prosjekter. En stor, stor takk skal rettes til alle medvirkende, arenaer, institusjoner og andre samarbeidspartnere som har bidratt til at vi faktisk får arrangert festival i år.

Vi er veldig takknemlige for viljen og ønsket om å arbeide målrettet og løsningsorientert for å finne måter at tilpasse, endre og tilrettelegge for å få gjennomført arrangementer i år.

Vi tar hånd om publikumsopplevelsen med alle nødvendige smittevernshensyn og gleder oss til å se dere!

God festival!

Thorbjørn Tønder Hansen
Direktør og kunstnerisk leder