Velkommen til Ultima 2019!

Tradisjoner under press

Velkommen til den 29. utgaven av Ultimafestivalen!

Fra 12. til 21. september presenterer vi mer enn 60 arrangementer over hele Oslo – i alt fra konserthaller, Operaen og teatre, til gallerier, offentlige steder og Oslos nye klubblokale Youngs. Årets Ultima spinner rundt temaet Tradisjoner under press, og brer seg ut over byen i tre hovedgrener. 

Konserter og forestillinger
Opplev flunkende nye verk av komponister, koreografer og teaterregissører fremført av norske og internasjonale ensembler, solister og utøvere på tvers av sjangere og kunstformer. Bli med på en livlig dag med aktiviteter for barn; Ultima Nights ­– to sjangeroverskridende klubbarrangementer; et utvalg av multikanal elektronisk musikk og 3D-film; og sett av en hel søndag til en reise med et av de største solostykkene for piano i det 20. århundre, presentert på tre ulike steder i Oslo fra soloppgang til solnedgang.

Utstillinger og vandringer
Ta en tur i Oslos gater med spesiallagde høretelefoner og oppdag byens skjulte elektromagnetiske lyder; bli med på en digital, audiovisuell reise til verdens avfallsanlegg; og reis til en virtual reality-måne i en fascinerende og uvanlig fremstilling av det ikoniske himmellegemet.

Ultima Context
I vårt program med samtaler, paneldebatter, workshoper, m.m., kan du møte verdens fremste filosof på økologiske og antropocene problemstillinger; delta i en workshop om afrofoturisme; og delta på en konferanse om Arktis på åpningsdagen.  

Ultima skal fremme og utvikle samtidsmusikken i alle dens former og kontinuerlige forandringer. Et viktig verktøy er festivalens partnerskapsstruktur, og jeg er utrolig takknemlig for det fantastiske samarbeidet og støtten fra alle våre norske og internasjonale utøvere, samarbeidspartnere og bidragsytere. Jeg vil også rette en varm takk til den dedikerte Ultima-staben, frivillige og alle andre som bidrar til å realisere festivalen.

Velkommen til Ultima 2019!

Thorbjørn Tønder Hansen
Kunstnerisk leder
Ultima Oslo Contemporary Music Festival

Les pgså Ultima-skribent Rob Youngs essay om hvordan Traditions Under Pressure utfolder seg gjennom festivalen.

Generell grafikk siste