Ny prosjektleder

Ultimafestivalen har fått ny prosjektleder

Christel Forsberg er ansatt som ny prosjektleder i Ultima med offisiell tiltredelse 1. juli 2019. Ultimas nåværende prosjektleder Trude D. Elde skal etter ni år i denne stillingen starte i ny jobb som prosjektleder hos Munch-museet 1. mai.

Som vår nye prosjektleder skal Forsberg jobbe med planlegging, organisering og gjennomføring av festivalens mange produksjoner. Forsberg kommer fra stillingen som produsent i Akershus Teater. Hun har lang erfaring fra ulike deler av kulturlivet, både som utøvende musiker, turnéleder, produsent og prosjektleder.

Forsberg ser frem til å starte Ultima-arbeidet, og er ikke ukjent med festivalen. I 2015 var hun Rikskonsertenes prosjektleder på RiksUltima, der vi i samarbeid med DKS Rogaland og Rikskonsertene arrangerte en samtidsmusikkfestival for 9000 barn på en øy utenfor Haugesund. Uten landforbindelse eller infrastruktur måtte alt fra strøm, transport av flere tusen skoleelever, utøvere, utstyr og innleid personell organiseres fra bunnen av.

Hun sier: «Samarbeidet med Ultimafestivalen ga mersmak og åpnet døren inn til samtidsmusikken. Jeg ser frem til å bidra til at Ultima når sine mål. Ikke minst gleder jeg meg til å jobbe med nye uttrykk, formater og arenaer, og å kunne eksponere publikum for kultur av høy kunstnerisk kvalitet.»

Direktør og kunstnerisk leder i Ultima, Thorbjørn Tønder Hansen, om ansettelsen:
«Vi gleder oss veldig til å ønske Christel velkommen i Ultima. Med sin brede erfaring fra musikk- og teaterlivet i Norge, store nettverk og smittende pågangsmot vil hun tilføre Ultima egenskaper som gjør oss i stand til å realisere hele paletten av festivalens mangfoldige profil.»

Christel Forsberg