Vil du være frivillig i Ultima?

Ultima er Nordens største samtidsmusikkfestival. I september hvert år presenterer vi samtidsmusikk på 60+ arrangementer fordelt på ti dager. Festivalprogrammet byr på ny musikk og kunstuttrykk i form av bl.a. konserter, scenekunstforestillinger og installasjoner på arenaer over hele Oslo (som Operaen, Rockefeller og Kulturkirken Jakob, til små industrilokaler, museer og utendørs). Ultimafestivalen har blitt kåret til en av landets 12 beste musikkfestivaler av Aftenposten.

Frivillige

Som frivillig i Ultima får du grundig erfaring med festivalmaskineriet innen alt fra produksjon, teknikk og logistikk til kommunikasjonsarbeid og publikumsutvikling. Du vil også bli kjent med mange hyggelige mennesker og få være med på spennende kunstneriske og musikalske opplevelser du aldri har sett eller hørt maken til.

Dersom dette høres dette interessant ut, kan du registrere deg her.

Har du spørsmål? Send en e-post til frivillig@ultima.no

Som frivillig får du:

  • Gratis adgang til alle festivalens konserter, forestillinger, utstillinger kunstnersamtaler og verksteder (så lenge det ikke er utsolgt)
  • Mulighet til å ta med en venn på utvalgte konserter
  • Ultima festivalmerch (t-skjorte, totebag, etc.)
  • Mat og drikke
  • Kick off og avslutningsfest

Dette forventer vi av deg:

  • Du jobber minimum to vakter a ca. 7 timer pr. vakt eller fire vakter a ca. 3,5 timer
  • Du stiller presis, positiv og edru til avtalte tider
  • Du gir beskjed i god tid dersom du blir syk eller mot formodning ikke kan jobbe
  • Minimumsalder 16 år

Som frivillig hos oss kan du jobbe med:

PRODUKSJON

Produksjonsassistent

Du er arenaprodusentens assistent på festivalens konserter og forestillinger, Ultima Context-arrangementer og arrangementer for festivalens internasjonale gjester/delegater. Du hjelper til med å klargjøre arenaen før innslipp av publikum, er tilgjengelig for spørsmål fra komponist, musikere og teknikere, og bidrar til at prøver og avvikling forløper i henhold til produksjonsplanen. For deg er ingen oppgave for stor eller liten (alt fra å lage kaffe til scenerigg). Jobben passer for deg som ønsker innsikt i hvordan et kulturarrangement avvikles i praksis, og du trives med en variert og litt uforutsigbar arbeidshverdag.

Rigg

Du hjelper til å rigge opp og ned scener, publikumsarealer og teknisk utstyr. Du er positivt innstilt og glad i fysisk arbeid.

Transport

For deg som har sertifikat og er trygg på å kjøre stor varebil i oslo. Du transporterer alt fra utstyr til mennesker til og fra festivalens arenaer.

KOMMUNIKASJON

Promo og distribusjon

Er du godt kjent i Oslo og liker å være utendørs? Du bidrar med distribusjon av festivalens programbok og plakater til kaféer, kulturinstitusjoner, studiesteder og festivalarenaer. Arbeidet foregår i hovedsak i ukene før festival.

Sosiale medier/foto

Er du god til å ta bilder og liker å jobbe med sosiale medier? Du assisterer SoMe-ansvarlig og er rundt på festivalarenaene for å dokumentere det som skjer på og bak scenen. Du er selvgående og uredd. Relevant erfaring er ønskelig.

VERTSKAP

Konsertvert

Liker du å jobbe med mennesker? Konsertvertene jobber i team på festivalarenaene rundt omkring i byen. Du er Ultimafestivalens ansikt utad og bidrar til å gi publikum en best mulig konsertopplevelse. Sammen med de andre på teamet prepper du arenaen, selger og scanner billetter, deler ut program og svarer på spørsmål fra publikum. Det er viktig at du er positiv, gjør deg kjent med konsertprogrammet og praktiske deler ved arenaen (som lokalisering av toalett og bar).

Artistvert

Du ivaretar festivalens internasjonale utøvere, gjester og artister. Det kan innebære å være følge fra hotell til arena, hjelpe til med bagasje, ha kontakt med sjåfør, svare på spørsmål og gi nødvendig informasjon. Det er en fordel at du er godt kjent i Oslo, uredd og ansvarsbevisst. Kanskje snakker du også flere språk enn norsk og engelsk?

Vakthold

På enkelte arenaer og større produksjoner kan det være behov for ulike typer vakthold som brannvakt, sikkerhetsvakt og scenevakt. Passer for deg som er tålmodig, tydelig og pliktoppfyllende.

Resepsjonsvert

Er du serviceinnstilt og utadvendt? Som resepsjonsvert tar du imot og gir nødvendig informasjon til våre internasjonale delegater, presse, utøvere og publikum i festivalresepsjonen i Vinterhagen på Sentralen.

INTERNSERVICE

Internservice

Er du sosial og liker mennesker? Som frivillig i festivalens internservice tar du imot og registrerer frivillige som kommer på jobb. Din hovedoppgave er å ta vare på frivillige, praktikanter og arenaprodusenter, og sørge for at de får det de trenger av mat, drikke, og festivalmerch. Du hjelper til på festivalkjøkkenet i frivillig-huben i 2. etasje på Sentralen, og bidrar til å få utstyr og mat ut til arenaene.