Christina Kubisch: Electrical Walks Oslo

fredag 13. september
En selvguidet bytur med de skjulte lydene av Oslo på øret

Christina Kubisch: Electrical Walks Oslo
Sentralen (Starter og slutter her)
13/9: 14 – 19 (Åpning, del av Oslo kulturnatt)
14 – 21/9: Åpen hver dag fra kl. 12 – 19
Fri entre

Hva er Oslos signaturlyd? Med Electrical Walks Oslo bringer den tyske lydkunstneren Christina Kubisch sitt pågående lydvandrings-prosjekt til Oslo for første gang.
Iført spesiallagde hodetelefoner konstruert for å avdekke byens hemmelige magnetiske felter, inviteres publikum til å ta en spesiell tur designet av Kubisch i Oslos gater, der de følger et kart over byens elektromagnetiske høydepunkt. Kilder som lysrør, wi-fi, radarsystemer, tyverisikringsenheter, overvåkningskamera, mobiltelefoner, trikkekabler, antenner, navigasjonssystemer, minibanker og neonskilt skaper elektriske felter, der alle har sine egne lyder som ofte kan være uventet musikalske. Kubischs verk har avdekket at hver by har sitt eget unike elektromagnetiske lydlandskap. 

Christina Kubisch har siden 1970-tallet gjort seg bemerket som en av Europas ledende lydkunstnere. I sine verk skanner den tyske kunstneren det elektromagnetiske frekvensområdet for å avsløre skjulte teknologiske mønstre, dataflyt, og sivilisasjonens hemmelige rytmer.

Electrical Walks Oslo vil være tilgjengelig i løpet av hele festivalperioden, fra og med 13. september. Hodetelefoner og kart hentes og returneres i resepsjonen i første etasje på Sentralen når som helst i verkets åpningstid. Turen tar omtrent en time.(Foto: Eckehard Güther)

Christina Kubisch: Electrical Walks Oslo

Sentralen 14:00

Fri entré