KORK (Kun ståbilletter)

fredag 13. september
Tradisjoner under press i KORKs orkestrale utvalg

KORK
Sentralen/Marmorsalen
13/9, kl. 18
250/150

Vi selger noen ekstra ståbilletter til kveldens konsert i døra fra kl. 17.30!

Thomas Adés: Three Studies from Couperin (2006)
Lars Petter Hagen: To Zeitblom, Concerto for Hardanger fiddle and Orchestra (2011)
Isang Yun: Symphony No. 3 (1985)
Mathilde Grooss Viddal: Langeberglåtten og Sumarmorgon (2019, WP)

KORK
Geoffrey Paterson – dirigent
Gjermund Larsen – Hardingfele
Knut Aastad Bråten & Ole Aastad Bråten – langeleik

Norges mest progressive orkestre, som i denne fremføringen av fire krevende samtidskomposisjoner illustrerer hvordan moderne teknikker kan tøye ulike musikktradisjoner. Solistene Gjermund Larsen, Knut Aastad Bråten og Ole Aastad Bråten er anerkjente mestere i folkemusikk; dypt forankret i tradisjonen bygger de broer til andre musikkulturer. Her får de brynt sine talenter i en levende samtidssetting.

Den britiske komponisten Thomas Ades Three Studies from Couperin gjenskaper den franske barokkmesteren, med effekter som skaper rytmisk storm i den ellers så gjenkjennelige musikken.
Med utgangspunkt i Grieg, er Lars Petter Hagens konsert for hardingfele og orkester To Zeitblom en meditasjon over hans kreative røtter, og en vegring mot å gi etter for nostalgisk sentimentalitet.
Den sørkoreanske komponisten Isang Yuns tredje symfoni er et sammenstøt mellom tre konkurrerende lydverdener som ofte bryter ut i voldsomme soniske passasjer.
Det blir også et møte mellom to langeleiker og orkester, anført av to av de fremste i faget, Knut og Ole Aastad Bråten. To slåtter, Langeberglåtten og Sumarmorgon får et helt nytt arrangement av den allsidige musikeren og komponisten Mathilde Grooss Viddal.

I samarbeid med KORK.
(Foto: Geir Dokken)

KORK (Kun ståbilletter)

Sentralen/Marmorsalen 18:00

Billett 250/150,-