Jennifer Walshe & Timothy Morton: TIME TIME TIME

Elektronisk/impro +
Kammer
fredag 13. september
Tidsbegrepet står sentralt når det gjelder opplevelsen av musikk, og dette verket inkluderer to av dagens mest radikale tenkere – en fra det avantgardistiske musikkfeltet, og den andre fra moderne filosofi.

Jennifer Walshe & Timothy Morton: TIME TIME TIME (2019)
Den Norske Opera & Ballett, Scene 2
13/9, kl. 20.30
250 – 100

Walshe og Morton har slått seg sammen for å produsere et stykke som utforsker mange forskjellige aspekter ved tid og parallelle universer. Det ambisiøse og omfattende verket henspiller på små og store fenomen som reflekterer menneskets besettelse med tid – fra anti-aldringskremer og fertilitetsmonitorer til svarte hull, klokken som tikker mot global oppvarming, og kunstig intelligens.

Den irske komponisten og performance-kunstneren Jennifer Walshe benytter seg av muntlige bevissthetsstrømmer som skjuler underlige logiske mønstre. Den britiske filosofen Timothy Mortons har blant annet skrevet bøkene Hyperobjects og Being Ecological; TIME TIME TIME som er basert på hans studier av massedistribuerte objekter som overgår det lokale. Verket fremføres av et internasjonalt ensemble av musikere som inkluderer M.C. Schmidt (Matmos), Lee Patterson, Aine O’Dwyer og de to norske duoene Streifenjunko og Vilde&Inga, i tillegg til Jennifer Walshe og Timothy Morton.

NB! Det er noe bruk av strobelys ca. en time inn i forestillingen. Vi ber publikum være varsomme med bl.a. bruk av mobiltelefoner og i forhold til evt. helseplager. Det bes om at det ikke tas videoopptak eller bilder under forestillingen.

Et samarbeid mellom Ultima, Sonic Acts, MaerzMusik, Borealis og London Contemporary Music Festival / Serpentine Galleries Støttet av Kulturrådet, Arts Council of Ireland og the Performance Arts Fund NL, Ernst von Siemens Musikstiftung. Bestilt som en del av Re-Imagine Europe, støttet av Creative Europe programme of the European Union.
Produsert i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett.
I samarbeid med Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.
(Foto: Blackie Bouffant)

Jennifer Walshe & Timothy Morton: TIME TIME TIME

Den Norske Opera & Ballett 20:30

Billett 250 – 100,-