Olivier Messiaen: Catalogue d’Oiseaux 3

søndag 15. september
Messiaens ornitologiske mesterstykke fra soloppgang til solnedgang

Olivier Messiaen: Catalogue d’Oiseaux, del 3 (1956-58)
Sentralen/Marmorsalen
15/9, kl. 21
250 - 50
NB: Rabatt: 100/50 med billett fra konserten 06.30

Pierre-Laurent Aimard – piano

Etter sin banebrytende fremføring av Olivier Messiaens omfattende fuglesanginspirerte pianosyklus på Aldeburghfestivalen i 2017 på flere konserter over 20 timer samme dag, skal den verdenskjente franske pianisten Pierre-Laurent Aimard nå fremføre Catalogue d’Oiseaux på tre forskjellige steder i Oslo i løpet av en dag.

Først vil Messiaens fremkallelse av fugler og deres habitat klinge utover fjorden ved soloppgang. Syklusen begynner i fjerde etasje i Opera-ballettens prøvesal studio B, et rom med 180-graders panoramautsikt utover fjorden. Etter konserten bys publikum på kaffe og croissanter (du kan også ta med din egen frokost) i Operaens kantine i 3. etasje, og mulighet til å mingle med pianisten og høre hans introduksjon til verket.

Midt på dagen skal Aimard spille utendørs i Ekebergparken / Havnehagen, med sine samtidskunst-skulpturer, vakre utsikt over Oslofjorden og rike fugleliv. Denne konserten, og syklusens andre del, etterfølges av en samtale mellom pianisten og forfatter og skribent Rob Young om Messiaens livslange besettelse med fuglesang.

På kvelden avsluttes verket i Sentralens Marmorsal, i et «salongmiljø» der publikum inviteres til å ligge eller sitte på madrasser, eller på stoler rundt pianoet. Dette blir en meditativ avslutning på et av hovedverkene blant det 20. århundrets pianorepertoar. 

Catalogue d’Oiseaux’ syv notehefter er Messiaens reneste uttrykk for sin fascinasjon for naturens vidundre og fuglenes evige sang. Dette er en sjelden mulighet til å høre en tolkning av en mester som lar verket fly fritt i uvanlige konsertrom.

Praktisk info:

Kl. 06.30: Soloppgangskonsert i Den Norske Opera & Ballett, Studio B
Oppmøte ved Sceneinngangen på Operaens bakside (mot forden), senest kl. 06.25.
 Billetten fremvises her. Servering av kaffe/te.
Publikum guides til 4. etasje. Fottøy settes rett utenfor Studio B. Sitteplasser.
Etter konserten guides publikum til Operaens kantine i 3. etasje, der det blir lett servering (inkludert i billetten). Det er også tillatt for publikum å medbringe egen frokost. 

Kl. 14: Utendørs ettermiddagskonsert i Ekebergparken / Havnehagen
Fri entre. Ta gjerne med teppe eller sitteunderlag. 

Kl. 21: Kveldskonsert på Sentralen/Marmorsalen
Pianoet står midt i Marmorsalen. Madrasser og stoler blir plassert rundt pianoet, der publikum kan sitte eller ligge.

I samarbeid med Den Norske Opera & Ballet, Ekebergparken og Oslo europeisk miljøhovedstad 2019. Støttet av Institut français de Norvège(Foto: Yvonne Leroid-Messiaen)

Olivier Messiaen: Catalogue d’Oiseaux 3

Sentralen/Marmorsalen 21:00

Billett 250 - 50,-