Architek Percussion + POING

mandag, 16. september
Bokser, bøker og bento – dobbel kammermusikkonsert med forfriskende vri

Architek Percussion + POING
Kulturkirken Jakob
16/9, kl. 19
250/150

Konsert 1:
John Cage: Quartet (movements I & IV) (1936)
James O’Callaghan: Spinefold; opinions (2014)
Gyrid Nordal Kaldestad: Whispers and Strokes for amplified boxes (2019)
Hanna Hartman: Shadowbox (2011)
Architek Percussion

Konsert 2:
Maja S. K. Ratkje: essential extensions (1999) 
Leilei Tian: New work (2019, WP)
Olav Anton Thommessen: New work (2019, WP)
Sachiyo Tsurumi: SUSHIYA 009 (2003)   
POING

I denne dobbeltkonserten fremfører den kanadiske slagverkskvartetten Architek Percussion et blandet repertoar der tradisjonelle slaginstrumenter er byttet ut med uventede objekter; etterfulgt av to verdenspremierer og andre verker av den norske trioen POING.

Komponist og lydkunstner Gyrid Nordal Kaldestad har skrevet et nytt verk som involverer spesialdesignede bokser. Ved å undersøke materialiteten i metall, pappesker og tre, blir bittesmå bevegelser omformet til rike, omsluttende lydlandskaper. Stykket er inspirert av de små stemmene, som ofte forblir uhørt. James O’Callaghans Spinefold; opinions inkluderer lyden av bøker med blafrende sider, knirkende rygger og omslag som slås sammen. I Hanna Hartmans Shadow Box hører vi bl.a. nøtter, eggeskall og papirposer. I de to satsene av John Cages Percussion Quartet, spiller Architek på en serie «instrument-objekter».

På sin andre Ultima-konsert (se også 14. september) feirer POING sitt 20-årsjubileum med å demonstrere sin virtuositet og evne til å fornye samtidsrepertoaret. Konserten består av et program på fire verk – både europeiske og asiatiske stykker – som dekker svært ulike stilarter. De gjenopptar to komposisjoner fra starten av sin karriere – Maja S. K. Ratkjes essential extensions, som bringer Messiaens Quartet for the End of Time inn i frijazzens sfære, og Sachiko Tsurumis SUSHIYA 009, som kombinerer Japans entusiasme for Beethovens symfoni nr. 9 med sushi. I tillegg presenterer de et nytt stykke av Olav Anton Thommessen og et av kinesiske Lei Lei Tan. Dette er en typisk nyskapende pakke musikk som bekrefter vitaliteten til et av Norges mest innflytelsesrike ensembler for moderne musikk.

POING
Rolf-Erik Nystrøm – saksofon
Frode Haltli – akkordeon  
Håkon Thelin – kontrabass

(Foto: Alex Tran)

Architek Percussion + POING

Kulturkirken Jakob 19:00

Billett 250/150,-