Panelsamtale Traditions under pressure

torsdag 19. september

Tradisjoner under press
Panelsamtale i forkant av konserten
Kulturkirken Jakob/Krypten
19/9, kl. 19
Fri entre

Panel: Du Yun, Ali Sethi, Ane Roggen og Mathias Hatleskog Tjønn
Moderator – Rob Young

Millioner av migranter på reise tvinger vertssamfunnene og de lokale tradisjonene til å samhandle, tilpasse og integrere. Ettersom samfunn forandrer seg, endres også musikken gjennom kulturelle omveltninger som både beriker og legger press på vertskulturen. Denne samtalen vil se på fordeler og utfordringer i denne prosessen.

To av deltakerne har reist langt fra sine hjemland. Den New York-baserte kinesiske komponisten og musikeren Du Yuns nyeste verk fokuserer på migrantkrisen i Midtøsten. Verket krysser grenser og tar opp temaer som multikulturalisme og menneskehandel.
Den Harvard-utdannede pakistanske vokalisten og forfatteren Ali Sethi har i sin musikk en bred, global visjon.
Daglig leder for Riksscenen, Ane Roggen, er i tillegg sanger og musikkviter. Hun har studert vokalstiler blant fargede utøvere i norsk populærmusikk. Hennes egen musikk har en leken tilnærming til folkemusikk og tradisjonell klassisk musikk.

Mathias H. Tjønn, forskningsassistent ved Peace Research Institute Oslo (PRIO) og forfatter av en fersk avhandling om migrasjon, The Persistence of Colonialism, gir sine perspektiver om temaet. Tjønn er også komponist og musiker.

Samtalen er på engelsk.

Panelsamtale Traditions under pressure

Kulturkirken Jakob 19:00

Fri entré