Du Yun & Oslo Sinfonietta / Du Yun + OK Miss / Ali Sethi Trio

torsdag 19. september
Bli med på en multikulturell reiserute med tre konserter med forbindelser til New York, Kina og Pakistan, og langs flyktningeruten fra Syria til Europa

Traditions Under Pressure
Du Yun & Oslo Sinfonietta / Du Yun + OK Miss / Ali Sethi Trio
Kulturkirken Jakob
19/9, kl. 20
250/150 (inngang på alle konsertene)
(Samtale i forkant av konserten kl. 19)


Kvelden er inndelt i tre deler med korte pauser mellom konsertene der man kan skaffe noe å drikke i baren.

19.00 Samtale i forkant av konserten: Traditions Under Pressure
Du Yun, Ali Sethi og Ane Roggen i samtale med Rob Young (moderator)
Reisene som for tiden foretas av millioner av migranter, tvinger samfunn og lokale tradisjoner til interaksjon, tilpasning og integrering. Ettersom samfunn forandrer seg, endres også musikken gjennom kulturelle omveltninger som både beriker og presser. Denne paneldiskusjonen ser på fordelene og utfordringene med den pågående prosessen. 

20.00 Du Yun: Where We Lost Our Shadows (2019)
21.00 Du Yun + OK Miss 
22.00 Ali Sethi Trio

Konsert 1: Du Yun: Where We Lost Our Shadows (2019)
Sofia Jernberg – sopran
Ali Sethi – vokal
Shayna Dunkelman – perkusjon
Khaled Jarrar – film  
Christian Eggen – dirigent
Oslo Sinfonietta

Et nytt verk av den New York-baserte Pulitzerprisvinneren og kinesiske komponisten, Du Yun, ser på flyktningenes situasjon i myter, historie og i vår voldelige samtid. 
Where We Lost Our Shadows er et mektig og betimelig nytt orkesterverk som inneholder et filmopptak av en syrisk familie som krysser Egeerhavet, tatt av Khaled Jarrar, en palestinsk kunstner fra Ramallah. Videomaterialet viser det siste eksempelet på menneskelig migrasjon som Du Yun utforsker i sin komposisjon, samtidig som det er et utvidet bilde på menneskenes reise som en gjentagende faktor i verdenshistorien.
Du Yuns musikk følger migrasjonen til et musikalsk språk – religiøs qawwalimusikk som reiste fra et muslimsk India i middelalderen til Sentral-Asia, Bengal og Sør-Asia – og innlemmer tekst av den palestinske poeten Ghassan Zaqtan.

Sammen med Oslo Sinfonietta, fremfører den svenske eksperimentelle sangeren Sofia Jernberg, den pakistanske vokalstjernen Ali Sethi og den New York-baserte trommeslageren Shayna Dunkelman det viktige musikalske testamentet som skifter mellom politisk virkelighet og representasjoner av global folkevandring.
Produsert i samarbeid med Oslo Sinfonietta

Konsert 2: Du Yun + OK Miss
Du Yun – vokal & piano 
Aakash Mittal – blåseinstrumenter
Nich Olas Farrell – gitar & elektronikk
Grey McMurray – gitar  
Shayna Dunkelman – trommer

I konsertens andre del går Du Yun inn i sitt «indie popdiva-modus» som leder av OK Miss. Hun grunnla det eksperimentelle bandet både som et rockeband, et kammerensemble og alt imellom. De har opptrådt på museer, i konsertsaler, på teatre og spilt musikk til stumfilmer over hele verden.

Konsert 3: Ali Sethi Trio 
Ali Sethi – vokal  
Grey McMurray – gitar  
Shayna Dunkelman – trommer

Ali Sethi er en vokalstjerne og forfatter fra Pakistan som – i tillegg til å ha flere hitsingler – var med i filmen The Reluctant Fundamentalist fra 2013. Her får publikum høre hans berømte, klare og velklingende stemme for første gang i Norge – i en fremføring som blander elementer fra pakistansk klassisk musikk og global popmusikk –akkompagnert av to av medlemmene i OK Miss.

Where We Lost our Shadows er bestilt av American Composers Orchestra, Southbank Centre, Carnegie Hall, The John F. Kennedy Center for the Performing Arts, and Cal Performances - University of California, Berkeley.
(Foto: Qin Zhen)

Du Yun & Oslo Sinfonietta / Du Yun + OK Miss / Ali Sethi Trio

Kulturkirken Jakob 20:00

Billett 250/150,-