Ultima Nights 1: Nguyen + Transitory / Maja S.K. Ratkje + Katarina Barruk + Matti Aikio / Charlotte Bendiks

fredag 20. september
Youngs, 22:00
Ultima presenterer to kvelder i Oslo fresheste lokale, Youngs, i skjæringspunktet mellom klubbmusikk og avantgarde. Den første av Ultimas to multinasjonale, eksperimentelle kvelder hyller minoriteter og skeiv postkolonial frigjøringsmusikk.

Ultima Nights 1
Youngs
20/9, kl. 22 – 03 (Dørene åpner 21.30)
200/100
(Ultima Nights-pass for begge dager 20 + 21/9: 300/150)

Ultima Nights 2

22.00 Nguyễn + Transitory: Bird Bird, Touch Touch, Sing Sing
23.00 Maja S.K. Ratkje/Katarina Barruk/Matti Aikio: Avant Joik
00.00 - 03.00 Charlotte Bendiks

Bird Bird, Touch Touch, Sing Sing er en lydperformance/installasjon av et performancekunstnerpar fra Sørøst-Asia. Nguyễn Baly og Tara Transitory presenterer en malstrøm av støy, rytmer og bevegelser mens de utforsker problemstillinger rundt skeiv identitet og postkoloniale narrativer.

Avant Joik er et felles prosjekt mellom komponist og utøver Maja S.K. Ratkje og Katarina Barruk, en samisk vokalist fra Nord-Sverige opptatt av å videreformidle kulturen og språket sitt. Duoen som urfremførte Avant Joik på Insomniafestivalen i Tromsø med video av samiske Matti Aikio, representerer det dramaet, roen og den meditative stillheten som hører den nordiske villmarken til.

Kritikerroste Charlotte Bendiks står for kveldens DJing. Hun tok Berlins klubbscene med storm i fjor, i tillegg til at hun produserer sin egen musikk, og har jobbet for Insomniafestivalen i mange år. Her kan du forvente deg lyd fra ytterpunktene på skalaen for elektroniske rytmer.

I samarbeid med Insomniafestivalen.
(Foto: Marika Vikström)

Ultima Nights 1: Nguyen + Transitory / Maja S.K. Ratkje + Katarina Barruk + Matti Aikio / Charlotte Bendiks