asamisimasa: Bauckholt & Løffler (WP)

Kammer
tirsdag 18. september
Kulturkirken Jakob, 21:00

asamisimasa
Kulturkirken Jakob
18/9, kl. 21
Bill.: 250/150

Carola Bauckholt: Oh, I See
Simon Løffler: Songbirds (WP)

Det ledende norske samtids- og kammerensemblet asamisimasa tøyler ytterpunktene innen moderne ensemblemusikk. Med et repertoar som består av både lokale og internasjonale komponister, fremfører de noen av de mest uvanlige og nyskapende verkene som skrives i vår tid.

Konserten utforsker bruken av skulpturelle elementer i ny musikk. I Oh, I See, skrevet av den tyske komponisten Carola Bauckholt i 2016, er klarinetten, celloen og pianoet under oppsikt av en lydskulptur med to svære ballongøyne. Videoprojeksjoner skaper en illusjon av pupiller som beveger seg mens verket blir fremført.

Den danske komponisten Simon Løffler arbeider kontinuerlig med å grave frem uvanlige lyder fra, og nye innfallsvinkler til, konvensjonelle instrumenter. I hans nye verk Songbirds gjøres det plass til mekaniske fugler. Løffler utfordrer her utøverne til å måtte samspille med to datastyrte robotfugler. Menneskelige bevegelser nærmer seg gradvis fuglebevegelser i et stykke som vil tette gapet mellom menneske og maskin.

asamisimasa
Ellen Ugelvik – keyboards
Kristine Tjøgersen – klarinett
Tanja Orning – cello
Håkon Stene – perkusjon
Anders Førisdal – gitar

Produsert i samarbeid med Notam.
Løfflers verk er støttet av Norsk kulturråd.

(Foto: Inge Zimmermann)

 

asamisimasa: Bauckholt & Løffler (WP)

Kulturkirken Jakob 21:00

Billett 250/150,-