Barnas Ultima-dag (BUD)

Barn og unge
søndag 16. september
Sentralen, 12:00

Barnas Ultima-dag (BUD)
Sentralen
16/9, kl. 12 – 16
Bill.: 100

Ultimas egen samtidsmusikkfest for barn arrangeres for femte år på rad. Nok en gang tilbyr vi en dag full av musikalske aktiviteter der barna kan utforske Sentralens mange rom, lage ting, lytte til ukjente, spennende lyder og oppleve nye verdener.

BUD finner sted over hele Sentralen, og barna får også mulighet til å lage sine egne tolkninger av noen av hovedverkene på Ultima-programmet – på en helt spesiell måte.
I tillegg kan barna eksperimentere med filmer, instrumenter og andre morsomme aktiviteter. På BUD får barn muligheten til å fordype seg i et stort univers av eventyrlig lyd og musikk.

Program

Crab is Crap: HYSJ
Konsert
Marmorsalen, kl. 13 og 15

HYSJ følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom ett døgn. Hverdagslige ting som å spise frokost, tørketrommelen i kjelleren, og å se på barne-TV, er gjort om til musikalske begivenheter. 

Øyvind Skarbø – trommer, vibrafon, vokal, gitar
Øyvind Hegg-Lunde – trommer, ukulele, vokal
Fredrik Rysjedal – illustrasjon og video
Hans-Olav Molde – lyddesign
Øyvind Hillestad – lysdesign

Vilde&Inga: Lydforskerne
Konsert
Forstanderskapssalen, kl. 12.30, 13.45 og 15

Vilde og Inga er lydforskere. De elsker å finne nye lyder og lage musikk med dem. Vilde spiller fiolin og Inga spiller kontrabass. Sammen tar de barn med inn i en verden full av morsomme, rare, velkjente og nye lyder. 

Inga Margrete Aas og Vilde Sandve Alnæs (Vilde&Inga) – idé, manus og musikk
Ingrid Liavaag – regikonsulent
Amalie Faye – kostyme og scenografi

Rolf-Erik Nystrøm og Kouame Sereba
Konsert
Vandrende rundt om på Sentralen, kl. 12.30 – 14.30

Multi-instrumentalist Kouame Sereba og sakofonist Rolf-Erik Nystrøm tar deg med på en musikalsk reise ispedd en god dose improvisasjon og spilleglede. Fra heftige rytmer og kakofonier av ukjente klanger som begge er spesialister på, til de vareste lyder.

Kouame Sereba – vokal, vest-afrikanske tradisjonelle instrumenter (dodo, bogarabou, djembe, kalimba, kaké, perkusjon, seljefløyte)
Rolf-Erik Nystrøm – saksofoner

Therese Birkelund Ulvo: 13 ways to tame a beast
Lydinstallasjon
Hvelvet, hele dagen

En av Norges mest spennende og innovative unge komponister har laget et nytt bestillingsverk i samarbeid med Oslo-Filharmonien. I denne installasjonen er orkesteret tatt opp i 32 kanaler, og enkeltstemmene spres i et kringlydsystem som fyller Hvelvet. For publikum blir det som å bevege seg rundt i et tredimensjonalt orkester hvor man kan oppleve de ulike elementene av musikken ved å utforske rommet. 
I samarbeid med Oslo-Filharmonien.

Drivhuset: LYD-REISEN
Konsertverksted
Gymsalen, hele dagen

Bli med og lag ny musikk på Drivhusets spennende instrumenter sammen med Sarah-Jane Summers, Isak Anderssen og Jon Halvor Bjørnseth. På verkstedet kan du lage musikk på mange spennende instrumenter og rare ting som kan lage lyd.

Ingenting: Ikke noe sted
Danseforestilling
Vinterhagen, kl. 12, 13 og 14

Denne vandreforestilling tar deg med inn i ulike stemninger basert på reise og det å forflytte seg. Gjennom fargerik scenografi, fysiske- og lydelementer ledes publikum til forskjellige poster der de blir kjent med de ulike landskapene.

Chollada Phinitduang – koreograf og utøver
Elise Austad – koreograf og utøver
Hjalmar Littauer – komponist og utøver 

Ultima Remake
Installasjon

Årets Remake-prosjekt, som er Ultimas samarbeid med videregående skoler, presenteres av elever fra Elvebakken videregående skole i Oslo. Elevene har jobbet kreativt med ideer knyttet til migrasjon, og mer spesifikt Savina Yannatous verk Wandering Stories (Ultimafestivalens åpningskonsert 13/9). Installasjonen deres stilles ut i Gullhallen på Sentralen.
Støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Ulysses Network og Creatice Europe-programmet i EU.

(Foto: Ultima)

Barnas Ultima-dag (BUD)

Sentralen 12:00

Billett 100,-