Barnas Ultima-dag (BUD)

Barn og unge
søndag 11. september
Sentralen, 12:00
Slipp ungene fri i Sentralens musikalske eventyrland!

En utendørs harpe, en minimalistisk tromme-jam og popping til Beethovens niende symfoni er de største trekkplastrene ved årets Ultima-fest for juniorer. Sentralen er stedet for årets BUD, der barn og unge får delta i en rekke aktiviteter og blant annet være med på å gjenskape de viktigste verkene fra hovedprogrammet på sin egen måte.

Barna ønskes velkommen av STRÆNG, Oslos største harpe og en installasjon av Isak Anderssen, Sunniva Rødland og Ulrik Ibsen Thorsrud. De skal hjelpe dem å bygge et eksotisk orkester av strengeinstrumenter som strengeplanken, snurrepinnofon og snellokord.

Slagverkensemblet Pinquins arrangerer en perkusjons-workshop med Terry Rileys minimalistiske klassiker In C som utgangspunkt. De enkle byggeklossene det består av kan føyes sammen til et mer sammensatt verk med flere lag, og blir dermed tilgjengelig for barn. Med Sigrun Rogstad Gomnæs og Johanne Byhring.

Sammen med den energiske Kyrre Texnæs (danser og grunnlegger av ensemblet Creator of Movements) og musikerne i POING vil barna tolke Beethovens niende symfoni gjennom bevegelse.

Men sitt arsenal av instrumenter og bevegelsesstyrte digitale lydeffekter, samt maling og tegning – og ikke minst en mengde merkelige, surrealistiske rekvisitter skaper performance-gruppen Bea og de Andre en vidunderlig kavalkade med tablåer som skifter hele tiden og fargerike bilder som trollbinder det yngste publikummet.

Bosses Bongoband tar med seg alle instrumentene sine til Ultima, det blir afrikanske rytmer, hylende trompeter, brekende basuner og skrålende saxofoner. Hvorfor er det forresten nesten ingen som vet at Beethoven var på språkreise i Afrika i sin ungdom?

Peter Baden og Knut Sævik skal lage en helt ny interaktiv audiovisuell installasjon.

John Halvor Bjørnseth, Isak Anderssen og Sunniva Rødland STRÆNG    

Pinquins – Terry Riley’s In C (trommeverksted)

Kyrre Texnæs & POING – Beethovens niende (bevegelse og improvisasjon)

Peter Baden og Knut Sævik

Bea og de Andre

Bosses bongoband

I samarbeid med Ulysses-nettverket og EUs Kreativt Europa-program. Støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

 

 

 

 

Barnas Ultima-dag (BUD)

Sentralen 12:00

Billett 0,-