Ensemble Ernst (WP)

Kammer
mandag 17. september
Kulturkirken Jakob, 20:30
Ensemble Ernst er engasjert i banebrytende samtidsmusikk og det å introdusere publikum til spennende nye lyder. På Ultima blir det verdenspremiere på tre nye bestillingsverk fra norske komponister.

Kulturkirken Jakob
17/9, kl. 20.30
Bill.: 250/150

Øyvind Mæland: Tranquilized (WP)
Bente Leiknes Thorsen: A Feminist Guide to the Sinfonietta (WP)
Jan Erik Mikalsen: Les Poèmes (WP)

Ensemble Ernst
Thomas Rimul – Dirigent

Øyvind Mælands Tranquilized tar form av en jevn strøm hvis regulerte flyt innimellom skyves ut av balanse av små ujevnheter, noe som tvinger musikerne til å kompensere.

I A Feminist Guide to the Sinfonietta har Bente Leiknes Thorsen oppdatert Benjamin Brittens Young Person’s Guide to the Orchestra for #MeToo-generasjonen. I verket stiller Thorsen spørsmål ved om man kan fri seg fra de fastgrodde kjønnsrollene med en seksualisert kvinnekropp og et mannlig blikk.

De fire tematiske satsene i Les Poèmes av Jan Erik Mikalsen forsøker å finne universell harmoni. Enceladus skildrer Saturns isdekte måne. Intermezzo er basert på Gustav Mahlers kosmiske beskrivelse av sin 8. symfoni. Aldebaran er destinasjonen til romsonden Pioneer 10, mens Elvåga er inspirert av Andreas Breiviks dikt om et skogstjern i nærheten av Oslo.

(Foto: Andreas Ulvo)

Ensemble Ernst (WP)

Kulturkirken Jakob 20:30

Billett 250/150,-