Kim Myhr / Parallax+neoN (WP)

Elektronisk/impro +
Kammer
onsdag 19. september
Nasjonal jazzscene Victoria, 21:00

Kim Myhr / Parallax+neoN
Nasjonal jazzscene
19/9, kl. 21
Bill.: 250/200

Kim Myhr: You | Me (WP)
Parallax+neoN: Flimmer (WP)

Kim Myhrs utgivelse You | Me (2017) ble svært godt mottatt av kritikerne både i Norge og i internasjonale presse. Albumet består av lag på lag med akustiske og elektriske gitarer, elektroniske elementer, bass og perkusjon – og dette lydbildet skaper en fascinerende flyt som er mettet av detaljer.

I denne konsertversjonen av verket har Myhr med seg de tre perkusjonistene som spilte på platen: den australske trommeslageren Tony Buck (The Necks), Hans Hulbækmo (Atomic, Moskus, Broen) og Ingar Zach (SOFA Records). I tillegg skal tre av Skandinavias mest innovative gitarister bidra til å gjenskape verkets tette hav av lyd i sanntid.

«I den kreative prosessen tenkte jeg mye på motsetninger – og på den noen ganger usynlige linjen som skiller dem», kommenterer Myhr. «Når man jobber med lengre figurer, kan man viske ut denne grensen og la det frodige, idylliske materialet gradvis omskapes til noe vanskeligere og mindre tilgjengelig. Inni det ene er det alltid spor etter det andre.»

De norske eksperimentelle gruppene Parallax og Ensemble neoN har operert hver for seg i nesten ti år. I dette samarbeidsprosjektet kommer tre medlemmer fra hver gruppe sammen for å fremføre premieren på Flimmer. Verket gjenspeiler nye måter å kombinere komposisjon og improvisasjon på. Ideen til samarbeidet begynte i 2015 da Tjøgersen ble invitert til å delta på turné med Parallax og lys/video-artist Evelina Dembacke. Sammen skal Parallax+neoN utforske hvordan en felles fremstilling av musikk og bilder kan påvirke stykkets retning.

Kim Myhr – Gitarer
David Stackenäs – Gitarer
Håvard Volden – Gitarer
Adrian Myhr – Gitarer, bass
Tony Buck – Trommer, perkusjon
Ingar Zach – Perkusjon
Hans Hulbækmo – Trommer, perkusjon

Parallax+neoN
Kristine Tjøgersen – Klarinetter/video
Ida Kristine Zimmermann Olsen – Saksofon
Stian Omenås – Trompet, perkusjon
Ane Marte Sørlien Holen – Perkusjon
Ulrik Ibsen Thorsrud – Perkusjon, sag
Are Lothe Kolbeinsen – Preparert gitar
Evelina Dembacke – Lys/video

I samarbeid med Nasjonal jazzscene.

Kim Myhr: You | Me er støttet av Norsk Komponistforening.

(Foto: Orfee Schuijt)

Kim Myhr / Parallax+neoN (WP)

Nasjonal jazzscene Victoria 21:00

Billett 250/200,-