KORK (avslutningskonsert)

Orkester
lørdag 16. september
Bli med på festen og hundreårsjubileet til Norsk Komponistforening! Et energisk program med orkesterverk viser de mange ulike sidene av norsk samtidsmusikk, fra modernisme til jazz.

KORK
Sentralen/Marmorsalen
16/9, kl. 20
Bill.: 250/150

Therese Birkelund Ulvo Please Don’t Hesitate
Jan Martin Smørdal My Favorite Thing 3 (WP)
Pauline Hall Cirkusbilleder
Arne Nordheim String Quartet op.1, ‘Epitaffio’ (last movement)
Rolf Wallin & Nils Petter Molvær Glacial Speed

Ingar Bergby – dirigent
Hasse Hope – konferansier 

Pauline Hall og Arne Nordheim hadde svært viktige roller da samtidsmusikken vant innpass i Norge. Hall grunnla nyMusikk i 1938, og Nordheim ble internasjonalt anerkjent for sine elektroniske musikkverk og som popularisator av ny musikk. Hall elsket fransk 1900-tallsmusikk og lot seg inspirere av den i orkesterstykke Cirkusbilleder (1933). Nordheims tidlige strykekvartett (1956) er et av hans mest lidenskapelige verk, og sluttsatsen Epitaffio er her arrangert for strykeorkester.

Jan Martin Smørdal arbeider på tvers av feltene postrock, improvisasjon og komposisjon. Til denne konserten skal han komponere et nytt verk for orkesteret, nemlig siste del av My Favorite Thing-trilogien.

På programmet står også Please Don’t Hesitate, et nytt verk av Therese Birkelund Ulvo inspirert av Geir Tveitt. Kvelden avrundes av et samarbeidsprosjekt fra 2011 mellom komponisten Rolf Wallin – selv en tidligere trompetist i Holy Toy – og jazztrompetist Nils Petter Molvær.

DJ: Jone El Grande.

Programleder og komiker Hasse Hope er kveldens konferansier og festleder, så ikke nøl med å komme!
I samarbeid med KORK og Norsk Komponistforening.

Konserten inngår som en del av 100-årsfeiringen til NKF (Norsk Komponistforening). 

  

 

 

 

 

 

KORK (avslutningskonsert)

Sentralen/Marmorsalen 20:00

Billett 250/150,-