Manos Tsangaris: winzig

Scenekunst
Kammer
Elektronisk/impro +
Vokal
Installasjon
fredag 9. september
Sentralen/Marmorsalen, 21:00
Eksklusiv tur i Sentralens krinkelkroker med underfundig tysk komponist

Manos Tsangaris, født i Düsseldorf i 1956 og utdannet under Mauricio Kagel, beskriver winzig (Bitteliten) - Musikkteaterminitatyrer / Teater for et hus som en serie av musikkteaterminiatyrer, eller musikk for en bygning. Mange av hans arbeider er skapt for å forstyrre tilvante lyttesituasjoner og å bruke rom på et radikalt, nytt vis – slik han har planer om å gjøre her i Sentralen. Over tre timer blir publikum invitert til å bevege seg mellom ti lyttestasjoner som er fordelt over hele bygget. Ved hver lyttestasjon får man oppleve en performance ved hjelp av lo-fi-elektronikk, instrumenter han har bygget selv og gjenstander han har funnet.

Disse poetiske «privatforestillingene» for en håndfull lyttere av gangen er et eksklusivt møte med en av Europas mest anerkjente komponister.
NB! Publikum slippes inn i grupper mellom kl. 21 – 22. Første gruppe gis tilgang kl. 21. Vi oppfordrer publikum til å komme fra kl. 21 og utover.

Med Cikada, Oslo Domkor, dirigent Vivianne Sydnes, Ane Marthe Sørlien Holen, Sigrun Gomnæs, Johanne Byhring, Amund Sjølie Sveen, Erik Dæhlin, Silje Aker Johnsen, Marita Vårdal Igelkjønn, sangere fra Ensemble 96, m.fl.

Støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Norsk kulturråd og Goethe Institut Norwegen.

Manos Tsangaris: winzig

Sentralen/Marmorsalen 21:00

Billett 200/100,-