Supersilent jubileumskonsert

Elektronisk/impro +
lørdag 9. september
Sentralen/Marmorsalen, 22:00
Supersilent med markering av 20-årsjubileum på Ultima

Supersilent jubileumskonsert
Sentralen/Marmorsalen
9. sept, kl. 22
Bill.: 300/200
NB: Hvis du har billett til både Supersilent OG Death to the Machine 8/9 får du fri entré på Dwarfs of East Agouza (7/9).

De siste 20 årene har Arve Henriksen (trompet/vokal), Ståle Storløkken (komponist/keyboard) og Helge «Deathprod» Sten (elektronikk) improvisert musikk som befinner seg i møtepunktet mellom avantgarde, støy og jazz. På Ultima skal trioen – som aldri drøfter på forhånd hva de skal spille på konserter eller under opptak – markere sitt 20-årsjubileum med konsert i Marmorsalen (Sentralen) og en installasjon på Emanuel Vigeland Museum.

Supersilent er en internasjonalt anerkjent gruppe som genererer energieksplosjoner ved å krysse fri musikk med digital behandling. Den har sine røtter i Norges jazzscene på slutten av 90-tallet og vokste ut av trioen Veslefrekk, mens Helge Sten tidligere var medlem av Motorpsycho. De har gitt ut tolv CD-er på plateselskapet Rune Grammofon, og nummer tretten kom ut i år på Smalltown Supersound. Supersilent spilte foran en fullpakket sal på Big Ears Festival i Knoxville, Tennessee tidligere i år.

Supersilents musikk beveger seg vanligvis fra meditasjon og mystikk til voldsomme klanglige konfrontasjoner mellom de tre musikerne. På årets Ultima kan du oppleve et klassisk livesett i den praktfulle Marmorsalen.

I tillegg inntar de Emanuel Vigeland Museum for å lage en installasjon. Den er hemmelig som et mordvåpen, men designet for å dra full nytte av den unike bygningens mørke, tunge atmosfære og veggmaleriene med syklus av fødsel og død.

 

 

Supersilent jubileumskonsert

Sentralen/Marmorsalen 22:00

Billett 300/200,-