Therese Birkelund Ulvo: 13 ways to tame a beast (Installasjon)

Installasjon
lørdag 15. september
Sentralen/Hvelvet, 12:00
Nytt bestillingsverk av Therese Birkelund Ulvo i samarbeid med Oslo-Filharmonien.

Therese Birkelund Ulvo: 13 ways to tame a beast
Sentralen/Hvelvet
15/9, kl. 12 - 16
Fri entré

Orkesteret er tatt opp i 32 kanaler, og enkeltstemmene skal spres i et kringlydsystem som fyller det mørke Hvelvet – sparebankens gamle skattkammer på Sentralen. For publikum blir det som å bevege seg rundt i et tredimensjonalt orkester hvor man kan oppleve de ulike elementene av musikken ved å utforske rommet. Instrumentene er delt inn i seks forskjellige lydstasjoner, eller som Ulvo beskriver dem: «verdener inni universet».

Komposisjonene hennes springer ofte ut av ulike former for friksjon, støy og overtoner som skapes av instrumentene. Ulvo liker å komponere i tett dialog med utøverne, og hun bruker idéutvekslingen med musikerne til å supplere det skrevne partituret. Musikken hennes er også inspirert av andre kunstformer, som film, tekst og lydkunst.

Ulvo ble nylig valgt ut til å delta i KUPP, et talentprogram for unge, norske komponister, initiert av Music Norway og Norsk Komponistforening med støtte fra Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, TONO, Det Norske Komponistfond og NB Noter. 

Produsert av Oslo-Filharmonien i samarbeid med Notam.

(Foto: Andreas Ulvo)

Therese Birkelund Ulvo: 13 ways to tame a beast (Installasjon)

Sentralen/Hvelvet 12:00

Billett 0,-