Verdensteatret: HANNAH

Scenekunst
Installasjon
Elektronisk/impro +
lørdag, 9. september
Oppdagelsesferd i tid og rom: ny produksjon fra Verdensteatret på Ultima 2017

Verdenteatret: HANNAH
Henie Onstad Kunstsenter
Spilles 8. – t.o.m. 17. sept, unntatt 11/9

Kl. 17 alle dager, bortsett fra 16. + 17, kl. 14
Bill: 300/200
(NB! Begrenset antall plasser, sikre deg billett på forhånd)

Den internasjonalt anerkjente norske performancegruppen Verdensteatret arbeider for tiden på en ny produksjon som får premiere i form av en liveopptreden på Henie Onstad Kunstsenter under Ultimafestivalen i september 2017. I det splitter nye verket kommer Verdensteatret til å utforske ideer om geologisk tid og fokus-tretthet. Som de sier: «Det har aldri funnes mer fortid enn akkurat nå.»

I november 2016 dro Verdensteatret-kollektivet på en studiereise til Mekong-deltaet i Vietnam, som de besøkte for første gang for ti år siden. De dro til et kjent sted og fokuserte spesielt på gjentakelsens natur. Etter hvert stilte de spørsmål ved om gjentakelse overhodet var mulig.

I verket på Ultima vil Verdensteatret skape en serie komplekse audiovisuelle komposisjoner generert via et elektronisk feedbacksystem. Materialet er inspirert av geologisk utvikling og hvordan fysiske objekter påvirker omgivelsene over lange tidsspenn, og utforsker overgangstilstander og reiser gjennom utfordrende fysisk og emosjonelt terreng.

Nye Verdensteatret-produksjoner er utrolige opplevelser i seg selv og går inn som viktige begivenheter i kunstkalenderen. På Ultima 2014 hadde gruppen premiere på det anerkjente stykket Broen over gjørme, og Klassekampens kritiker skrev: «Kompaniet omgjør scene-/kunstrommet til en scenisk kropp som pulserer gjennom sine visuelle og audiovisuelle elementer, og fragmentene som flyter forbi oss har et drømmeaktig uttrykk.» Samme år ble de tildelt den ettertraktede Heddaprisen (Norges viktigste teaterpris).

Med: Asle Nilsen, Piotr Pajchel, Eirik Arthur Blekesaune, Torgrim Torve, Niklas Adam, Janne Kruse, Ali Djabbary, Martin Taxt, Elisabeth Carmen Gmeiner, HC Gilje. Takk til Espen Sommer Eide, Sofia Jernberg og Magnie Finnsdatter Nilsen.

I samarbeid med Verdensteatret, Henie Onstad Kunstsenter og Black Box teater.

Verdensteatret er støttet av Norsk Kulturråd.

 

Verdensteatret: HANNAH

Henie Onstad Kunstsenter 17:00

Billett 300/200,-