NODE / Brian Cliff Olguin for Ultima

resonance / resonate

Komposisjon- og utøvende studenter fra Norges musikkhøgskole

Torsdag 19. september, kl. 16:00–17:30
Gratis

Visninger og billetter

Torsdag 19.9.

16:00–17:30
Deichman Bjørvika (Musikkavdeling, 3.etasje)
Gratis

Utøvere og komponister fra Norges Musikkhøgskole inviterer deg til å utforske spørsmål rundt det å lytte sammen, under en konsert i Deichman Bjørvika. resonance / resonate tar ideen om biblioteket som et offentlig rom der man kan skape nye måter å oppleve og nyte musikk på.

Denne konserten presenterer et bredt utvalg av helt nye verker fra unge komponister, framført av unge musikere. 90 minutter med alt fra beroligende harmonier til eksperimentelle, performative stykker. Kom, still spørsmål, utfordre deg selv eller bare len deg tilbake og nyt musikken, med det levende biblioteket som ramme.

resonance / resonate etterfølges av en framførelse av det elektroniske verket L’île Re-sonante av den franske komponisten Eliane Radigue.

Program

Keya Hedlin: Sada Počinjemo Ponovo (2024)

James Layton: Breathless (2017)

Ola Ur Sæbø: Nr. 1 Vipp (2023) fra “ti små stykker” & Nr. 2 Schlager (2023) fra “ti små stykker”

Elias Frisk og Pernille Grimsrud: Untangled (2024)

Ida Grande Kaurin: Je Joue du Kalimba ! (2023)

Wei Ting Tseng: A posture of attendance (2024)

Kort pause

Christopher Håård: Russin (2021/22)

Ola Ur Sæbø: Nr. 6 Books (2024) fra “ti små stykker”

Improvisasjon av Madalena Rato

Ola Ur Sæbø: Nr. 9 The Discussion (2024) fra “ti små stykker”

Ola Ur Sæbø: Nr. 10 The New Piece (2024) fra “ti små stykker”

Åsmund Erichsen: kva er stort, kva er smått no? (2024)

Komponister/skapere og utøvere

Pernille Grimsrud
Pernille Grimsrud er en frilans grafisk designer basert i Oslo. I sin praksis fokuserer hun på typografi, infografikk og analoge tegneteknikker. Grimsrud har en BA i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo og en BA i økonomi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Elias Frisk
Elias Frisk (f. 2000) er en svensk komponist bosatt i Norge. Han arbeider hovedsakelig med live-fremføringer i sammenheng med små ensembler eller solorepertoar, og hans stykker er ofte preget av et teatralsk uttrykk. Frisk jobber bevisst med det visuelle aspektet av spillingen, med spesiell interesse for utøverens kropp, og gir lyd og syn lik oppmerksomhet.

Wei Ting Tseng
Wei Ting Tseng/Zeng er en taiwansk cellist, improvisator og komponist bosatt i Oslo. De siste to årene har Wei Ting utforsket forholdet mellom å høre og ikke høre, å bli hørt og misforstått, og hvordan disse oppfatningene påvirkes av rom og akustikk. Hun utdypet disse temaene under sin master i musikkframføring med fokus på improvisasjon og komposisjon ved Norges musikkhøgskole.

James Layton
James Layton er en britisk komponist, musiker og visuell kunstner bosatt i Oslo, Norge. Arbeidet hans utforsker ofte ikke-klimatiske former som utvikler seg sakte, med fokus på kontrasten mellom progresjon og stillstand. Han er påvirket av sin interesse for visuell kunst og bruker ofte mønstre, permutasjoner og repetisjon mens han utforsker ideer om tid og hukommelse.

Ola Ur Sæbø
Ola Ur Sæbø har interesse for tverrfaglig musikk og blir inspirert av å jobbe med ukonvensjonelle uttrykksformer. Ved Norges musikkhøgskole (NMH) har han hatt Rune Rebne som mentor, og ved Universität der Künste har han studert under Daniel Ott og Mathias Hinke.

Åsmund Erichsen
Åsmund Erichsen (f. 2001) har skrevet musikk for Ensemble Kammerklang og produsert stykker for samtidsdans på Rom for Dans. Med stykket "kva er stort, kva er smått no?" utviklet Åsmund en sterk tilknytning til musikalske scenarier som forsøker å vise den relative oppfatningen av størrelse når man lytter både til lyder utenfra og lyder som er mye nærmere våre ører.

Ida Grande Kaurin
Som komponist fokuserer Ida på å skrive musikk som eksisterer i skjæringspunktet mellom stillhet og bevegelse, og bruker lyder som fascinerer henne både som forstyrrende elementer og som deler av større teksturer. Hun utvider og kontrasterer ofte akustiske lydlandskap med elektronikk og lysdesign, og utforsker bruken av ikke-musikalske elementer i sine verk.

Christopher Håård
Jeg er en komponist hvis verk ofte kan kjennetegnes ved utforskning av musikalske rom mellom det sårbare og det banale, hvor skjøre og ustabile lyder til abrasive lyder får plass, samt lekne musikalske idiomer som viser stor naivitet i sin juxtaposisjon. Denne spennvidden av mulige musikalske uttrykk er noe som spesielt begeistrer meg når jeg komponerer.

Keya Hedlin
Keya Hedlin (f. 1996) er en svensk komponist og musiker. Folk har beskrevet musikken hennes som organisk med noen jazzinnflytelser. Nylig har hun fokusert på å utforske akustiske fenomener og hvordan musikk samhandler med andre kunstformer, spesielt dans. Hun er for tiden utvekslingsstudent ved Conservatorium i Haag for å utvide sitt uttrykksregister.

Ferdinand Schwarz
Ferdinand Schwarz er en komponist-utøver som utforsker spørsmål om tid og persepsjon. Han er fascinert av langsomme og tilsynelatende enkle lyder, som han bruker i komposisjonene sine og i kollektive lyttepraksiser.

Madalena Rato (perkusjon)
Madalena Rato er en portugisisk perkusjonist basert mellom Lisboa og Oslo. Hennes praksis inkluderer perkusjon, fremføring og komposisjon, alltid med en spesiell interesse for utforskning av lyd og utvidet lytting. Hun samarbeider ofte med komponister for å skape og oppdage musikk og er medlem av Umbra, en fiolin/perkusjonsduo som utforsker samtidsmusikk for denne særegne formasjonen.

Irena Marcetic (vokal)
Irena studerer klassisk sang og pedagogikk ved Norges musikkhøgskole. Mens hun fokuserer på klassisk sang, elsker hun også å utforske andre sjangre. Hun ser frem til å dele en blanding av språk og følelser i dette musikkstykket. Kanskje forstår du handlingen — eller kanskje ikke!

Laura M. B. Kumwenda (bratsj)
Laura M. B. Kumwenda er en bratsjist utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik Basel. Hun liker å samarbeide med andre om å skape nye stykker, både som utøver og komponist. Ellers har hennes nylige fokus vært på musikk som inkorporerer improvisasjon og performativitet.

Elias Voll (perkusjon)
Elias Voll (f. 2000) er en perkusjonist fra Gloppen. Han studerer i Oslo hvor han tar sin mastergrad i klassisk perkusjon. Han studerer under Heming Valebjørg, Christopher Lane og Jennifer Torrence, og har for tiden et stipendiat i Oslo-filharmonien som perkusjonist.

Jonas Evenstad (perkusjon)
Med et uttrykksfullt spill og en kreativ lydverden har Jonas Evenstad etablert seg som en ledende stemme i Oslos yngre generasjon av samtidsmusikere. Gjennom dype studier i modernistiske, eksperimentelle og minimalistiske verk bringer han innsikt i utviklingen av ny musikk – både som medkomponist og improvisator.

Magnus Lille Haugen (perkusjon)
Magnus er for tiden i sitt tredje år ved Norges musikkhøgskole (NMH). Han ønsker å være en allsidig musiker, men har en dyp interesse for både folkemusikk og mer åpen, lyd-basert musikk. Dette er områder han ønsker å utforske videre i fremtiden.

Sebastian Lindland (perkusjon)
Sebastian er en perkusjonist som for tiden studerer ved Norges musikkhøgskole (NMH).

Ida Grande Kaurin. Foto: Ida Grande Kaurin

Christopher Håård. Foto: Valentin Schaff

Keya Hedlin. Foto: Viktor Lavik

Elias Frisk. Foto: Marte Fillan

Ferdinand Schwarz. Foto: nn.

Wei Ting Tseng. Foto: Sara Angelica Spilling

Åsmund Erichsen. Foto: Fredrik Strand Blichfeldt

Laura Kumwenda. Foto: Laura Kumwenda

Ola Ur Sæbø. Foto: Amelie Lacomere

James Layton. Foto: Sam Walton

Elias Voll. Foto: Peter Adamik

Madalena Rato. Foto: Elias Osland

Magnus Lille Haugen. Foto: Magnus Skrede

Irena Marcetic.

Jonas Evenstad. Foto: Ferdinand Schwarz.

Komposisjon

  • Pernille Grimsrud
  • Elias Frisk
  • Wei Ting Tseng
  • James Layton
  • Ola Ur Sæbø
  • Åsmund Erichsen
  • Ida Grande Kaurin
  • Christopher Håård
  • Keya Hedlin
  • Ferdinand Schwarz

Utøvere

  • Madalena Rato, slagverk
  • Jonas Evenstad, slagverk
  • Magnus Haugen, slagverk
  • Elias Voll, slagverk
  • Sebastian Lindland, slagverk
  • Irena Marcetic, soprano
  • Laura Kumwenda, bratsj
  • Wei Ting Tseng, cello

Kuratert av

  • Åsmund Erichsen
  • Fredrik Strand Blichfeldt
  • Wei Ting Tseng

I samarbeid med

  • Norges musikkhøgskole
  • Deichman Bjørvika

Relatert innhold